pulauperhentian

Join Us Holiday To Perhentian Island Kuala Terengganu Malaysia

Join Us Holiday on the Open Date as Below:

Our  Next Destination : Pulau Perhentian,Terengganu,Malaysia.

31 of March 2018 To 2 of March 2018

Benefits : Snorkling + Accomodation +  Transfer boat (2ways) + Relaxation trip + Hiking to windmill + Meals

Provide several  type of packages:

Pulau Besar

  • Perhentian Island 2D,1N : From : RM265/pax
  • Perhentian Island 3D,2N : From RM315/pax
  • Perhentian+Redang 4D3N: From RM510/pax

Pulau Kecil

  • Long Beach 3D,2N : From RM380/pax

Your Benefits :

Snorkling + Accomodation +  Transfer boat (2ways) + Relaxation trip + Hiking to windmill + Meals  +

Your Benefits :

Fishing trip , meals(inside boat),snorkling everywhere,island hopping,perhentian island round trip,cooking free,self cruise,transfer boat from jetty besut to perhentian,bbq yellow house,yellow house chalet,life jacket,emergency gun,small boat to the island.

 

Deposit : RM100/pax.

Kids : Free (0-2year) 20% off (3-6 year)

Business Link :

https://t.me/joinchat/DCd26RBfMANCbPRMe0Zu7A

https://chat.whatsapp.com/3sMos7VUdIQ6Dlk9yGZwu5

http://www.xcelltravel.com/

http://wasap.my/60109282086

email : sales@xcelltravel.com/

wan.ghafar@xcelltravel.com

Shuttle & Transfer dari Kuala Terengganu Airport vs Kota Bharu Airport ke Kuala Besut (Pulau Perhentian)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Ok hari ini saya ingin berkongsi sedikit info tentang berbandingan antara jarak perjalanan bagi pelancong dari luar negeri or negara terutamanya yang ingin bercuti ke Pulau Perhentian Besut,Kuala Terengganu.

Ok ramai yang keliru dan sangka Pulau Perhentian nie dekat je dari Kuala Terengganu Airport, tapi anggapan sesetengah orang luar dari pantai timur nie salah. Hakikatnya Pulau Perhentian nie dekat dan berhampiran lagi dengan Kelantan (sempadan gitu ).

Di sini Anda juga boleh dilihat di peta yang saya kongsikan dari Airport Kota Bharu  Ke Jetty Kuala Besut  lah dari segi jaraknya. 52 km mengambil masa 1 jam lebih kurang ….

manakala dari Kuala Terengganu Airport To Kuala Besut … jaraknya 107 Km mengambil masa 1 jam 35 Minit…

       ( Kuala Terengganu Airport ke Kuala Besut )

Sumber Rujukan : https://www.rome2rio.com/s/Kuala-Trengganu-Airport-TGG/Kuala-Besut

https://www.rome2rio.com/s/Kota-Bharu-Airport-KBR/Kuala-Besut

Selain dari itu … kekerapan penerbangan dari KUL To/From  KBR jauh lebih tinggi berbanding dengan KUL to/From  KT.

Seperti yang anda tahu kan, tiket perjalanan flight dari luar nie macam-macam time nya. Setiap perjalanan itu mengikut jenis flight yang ditempah contohnya Air Asia,Mas,Malindo,Fire Fly & lain-lain semua mase perjalanannya berbeza..so jika anda ingin sa mpai awal ke Destinasi anda iaitu Pulau Perhentian jadi anda kena rancang tiket flight 2 dengan betul ok.

Ok Ok..bagi sesiapa yang menaiki Flight ke Airport Kota Bharu terlalu awal, anda jangan risau kami dari xcell travel menyediakan anda kemudahan penginapan untuk anda berehat di sekitar Kota Bharu sementara menunggu masa untuk bertolak ke Pulau Perhentian.(KB shj).

Harap dengan sedikit info ini anda semua faham lah dengan serba sedikit info yang saya kongsikan pada anda semua. Kami dari xcell travel memberi perkhidmtan pakej pelancongan yang terbaik untuk anda semua. Diharap dengan sedikit info ini anda mempercayai dengan pakej-pakej yang kami tawarkan. Ok kita stop dulu lah, nanti kita cerita-cerita lagi ya..

Sekian terima kasih. ­čÖé

Srivastava s, srikanth e, handy ├╝berwachung app liebau e, rathaur s.

Fishing & Snorkeling Trip 4 Hari 3 malam di Pulau Perhentian

DAY 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera..ok loni nak cerita pula pasal pakej fishing & snorkeling trip 4hari 3malam di Pulau Perhentian. Pakej ini disertai 10 orang peserta bersama beberapa orang staf xcell travel. Perjalanan dari Kota Bharu ke jeti Kuala Besut mengambil mase selama 1jam 30minit dengan menaiki van. Kami bertolak ke Kuala Besut pada pukul 7.30 pagi. Dalam perjalanan itu,kami singgah dan berhenti breakfast dulu di Kopitiam Kita dan sesudah itu baru bertolak untuk ke Pulau Perhentian

Kami sampai ke Kuala Besut dalam pukul 11.30 pagi dan menaiki bot yang telah disediakan dijeti. Sesampai di Pulau Perhentian, kami Check-in hotel pilihan iaitu Shaari-La Resort. Akan tetapi makan tengahari tidak disediakan so peserta-peserta perlu makan n minum guna duit sendiri la dulu..hehehe..Ok, Shaari-La Resort ini cantik sangat2 taw, memang tidak menyesal la kalau menginap disini kerana biliknya sungguh cantik dan luas, berhadapan pula dengan pantai jadi boleh la melihat pemandangan dari dalam bilik.

                                                                        ( time otw nak ke Pulau Perhentian )

                                                     (haa nie la Shaari-La Resort)

                                    (haa..nie la bilik kami..cantik sangat taw)

                                (ni la pemandangan dari bilik kami..cantikkan)

Ok, selepas kami check-in resort dan berehat selepas kepenatan dari perjalanan tadi, dalam pukul 4.00 petang kami semua menaiki bot kayu yang terdapat di Pulau ini untuk ke laut bagi melakukan aktiviti fishing & squid jigging trip.( peralatan untuk mencandat sotong sahaja disediakan).Hasil tangkapan kami pada hari itu dibawa pulang untuk membuat BBQ pada malam tersebut dan makan malam diatas bot disediakan la. Makan malam tu ala-ala nelayan hehehe.. Dalam pukul10.00 malam kami pulang ke bilik penginapan semula n siap sedia untuk BBQ  hasil tangkapan tu la pula..huhu

 (bot nie la yang datang ambik kita orang untuk pergi mencandat sotong memancing)

                                                (nie la hasil tangkapan salah seorang daripada kami..hehe)

DAY 2 & 3

untuk hari kedua kami telah mengambil full pakej dari Shaari-La Resort. Pada hari ke 2 & 3 tu kami pagi-pagi lagi bangun dan besiap-siap untuk sarapan pagi yang telah disediakan oleh pihak resort. Selesai makan kami tidak melengahkan masa lagi terus kami siap sedia untuk melakukan aktiviti snorkeling trip disekeliling  Pulau Perhentian. Kami snorkeling di turtle point, shark point & Romantic beach.

                                                                 (snorkeling jomm)

 

                          (cantik ikan-ikan kat sini dah la manja pulak tu)

Selesai snorkeling tu memang la penat sangat tapi seronok taw..selesai tu kami balik bilik penginapan la dalam tengahari macam tu la dan siap-siap untuk makan tengahari yang telah disediakan oleh pihak resort dan petang pula kami telah dihidangkan teh sambil melihat matahari terbenam.Malam pula makanan disediakan oleh pihak resort.

                                     (suasana malam di pulau )

DAY 4

Pada hari ke 4 kami bangun pagi untuk sarapan dan check out dari Shaari-La Resort dalam pukul 10.30 macam tu la dan siap sedia untuk bertolak balik dari Pulau Perhentian ke Jeti Kuala Besut dengan menggunakan bot laju.

Pakej termasuk:

  • Accomodation : Twin sharing
  • 1 BBQ on the boat
  • boat transfer dari jeti Kuala Besut/ Pulau Perhentian / Jeti Kuala Besut
  • 3 breakfast,2 lunch, 2 sunset evening tea break,1 dinner +  1 BBQ + 1 on the boat dinner.
  •  2 X snorkeling trip ke 3 tempat popular di Pulau Perhentian ( Peralatan snorkeling disediakan)
  • Travel Insurance.

Pakej tidak termasuk :

  • Yuran Pemuliharaan Marin RM5.00.

Ok, sampai disini sahaja coretan saya, semoga anda semua terhibur dan suka membaca blog yang kami sediakan untuk anda. kami dari xcell travel menyediakan pakej yang terbaik untuk anda dan dijamin anda akan berpuas hati dengan kami.

SEKIAN TERIMA KASIH..

Dem theologischen lehrer und ├Âkumenischen gespr├Ąchspartner ghostwriter masterarbeit kosten ulrich k├╝hn zum 75.